Sådan forebygges og behandles rynker

Rynker er en naturlig del af at blive ældre. De kommer langsomt frem, jo ældre du bliver. For nogle er dette et minimalt problem, hvor hos andre kan det være til stor gene.

Derfor leder de efter metoder, der kan forbygge og behandle rynkerne, før de tager fart. Rynker kan være forårsaget af en række forskellige faktorer, herunder solskader, rygning, dehydrering og endda visse søvnstillinger. Selvom rynker er uundgåelige, er der skridt, vi kan tage for at forebygge dem og reducere deres udseende Læs mere herom i denne artikel.

Brug solcreme og optimér din hudpleje

Der er flere ting, du kan gøre for at forhindre, at der overhovedet dannes rynker. For det første skal du bruge solcreme hver dag, også selvom du ikke planlægger at tilbringe tid i direkte sollys. Kig efter en solcreme med en SPF på 30 eller højere, og sørg for, at den yder bredspektret beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler. Selvom du måske synes, at det er fjollet at have solcreme på herhjemme i Danmark, hvor vejret ofte er meget utilregneligt, så skal du alligevel bruge solcreme.

En anden mulighed er populære rynkecremer eller serummer, der indeholder retinoider. Retinoider er en form for A-vitamin, der kan hjælpe med at forbedre hudens udseende ved at øge kollagenproduktionen og forebygge celleskader. Det vil sige, at de kan bekæmpe tegn på ældning af huden. Det er de små fine linjer og alderspletter, der gradvist kan reduceres ved brug af retinoider.

Når du sidder foran dit makeup-spejl, så sørg også for at være grundig med dine plejeprodukter.

Behandling af rynker

Hvis du allerede har rynker, er der flere behandlinger til rådighed for at hjælpe med at reducere deres udseende. En populær mulighed er Botox behandling. Botox virker ved midlertidigt at lamme de muskler, der forårsager rynker. Det er mest almindeligt anvendt til behandling af panderynker, smilerynker, kragefødder og furer mellem øjenbrynene. Botoxinjektioner varer typisk i tre til seks måneder.

Dette er klart en mere hurtig og effektiv behandling af dine rynker. Du kan efterhånden få lavet rynkebehandlinger hos en del klinikker rundt omkring i landet. Hvis du er på udkig efter rynkebehandling i København, så kan du tage kontakt til Bloom Copenhagen.  

Der er flere ting, du kan gøre for at forhindre, at der dannes rynker, eller hjælpe med at reducere deres udseende, hvis de allerede er dannet. Uanset hvilken vej du beslutter dig for at gå, skal du altid huske at bruge solcreme.